Fashfed BlogFashfed Blog
Aa
  • KOMBİN ÖNERİLERİ
    KOMBİN ÖNERİLERİDaha Fazla Göster
    kargo pantolon kombini
    Trend Alarmı: Kargo Pantolon Kombin Önerileri
    6 gün Önce
    Trendlerin En Havalısı: Bralet Kombinleri
    3 hafta Önce
    İlham Verici Beyaz Pantolon Kombin Önerileri
    1 ay Önce
    Yaz Kombinleri: Renkli, Dinamik ve Sofistike
    2 ay Önce
    Mayo – Bikini Zevkini Plaj Kombinlerine Yansıt!
    2 ay Önce
  • LIFESTYLE
    LIFESTYLEDaha Fazla Göster
    yoga taytı seçimi
    Yoga Taytı Nasıl Olmalı?
    5 gün Önce
    Beyaz Ayakkabı Temizleme İpuçları
    2 hafta Önce
    Nike teknolojileri
    Spor Dünyasında Çığır Açan Nike Teknolojileri
    3 hafta Önce
    Yüz tipine göre gözlük
    Yüz Şekline Göre Gözlük Nasıl Seçilir?
    3 hafta Önce
    Spor Sütyeni Nasıl Olmalı?
    1 ay Önce
  • MODA TRENDLERİ
    MODA TRENDLERİDaha Fazla Göster
    kargo pantolon kombini
    Trend Alarmı: Kargo Pantolon Kombin Önerileri
    6 gün Önce
    Trendlerin En Havalısı: Bralet Kombinleri
    3 hafta Önce
    2023 Moda Trendlerini Bahar Kombinlerine Yansıt!
    5 ay Önce
    Uluslararası Moda Influencer’larının Stil İncelemesi
    8 ay Önce
    Hem Cool Hem Konforlu: Kayak Kombinleri
    8 ay Önce
  • ÜRÜN İNCELEMESİ
    ÜRÜN İNCELEMESİDaha Fazla Göster
    oversize sweatshirt
    Kalıpları Tanıyalım: Oversize Ne Demek?
    5 gün Önce
    skinny fit ne demek
    Kalıpları Tanıyalım: Skinny Fit Ne Demek?
    2 hafta Önce
    Sneaker Rehberi: Converse Kalıpları Nasıl?
    2 hafta Önce
    Sneaker Rehberi: Vans Kalıpları Nasıl?
    1 ay Önce
    Kalıpları Tanıyalım: Slim Fit Ne Demek?
    2 ay Önce
  • FashFed.com >
Bunu okuyorsun: Deri Ceket Nasıl Temizlenir?
Paylaş
Aa
Fashfed BlogFashfed Blog
  • KOMBİN ÖNERİLERİ
  • ÜRÜN İNCELEMESİ
  • MODA TRENDLERİ
  • LIFESTYLE
  • FashFed.com
Bir içerik ara...
  • ÜRÜN İNCELEMESİ
  • MODA TRENDLERİ
  • LIFESTYLE
  • KOMBİN ÖNERİLERİ
Bizi Takip Et
  • Advertise
© 2022 FashFed - Eren Perakende
LIFESTYLE

Deri Ceket Nasıl Temizlenir?

Yazar: FashFed Team 5 ay Önce
6 Dk Okuma Süresi
Paylaş
Yazı Başlıkları
Suni Deri Ceket Temizliği Hakiki Deri Ceket TemizliğiDeri Ceket Yıkanır mı?

En sevdiğin mevsimlik kıyafetin hangisi diye sorsak aklına gelebilecek ilk birkaç seçenekten birinin deri ceket olacağına eminiz. Her dönem trend duruşundan hiçbir şey kaybetmeden kombinlere dahil olan bu ürün, “giy-çık” rahatlığının da en güzel örnekleri arasında şüphesiz. Peki vazgeçemediğimiz bu zamansız parçanın bakımına ne kadar dikkat ediyoruz? Çok sevdiğimiz deri ceketlerimizi nasıl daha uzun ömürlü hale getirebiliriz? Bu içeriğimizde hakiki ve suni deri ayrımıyla ceket bakımını senin için inceledik.

Suni Deri Ceket Temizliği

Model çeşitliliği ve dayanıklılığı ile öne çıkan suni deri ceketler, moda severlerin en çok tercih ettiği ürünlerden biridir. Hafif ve esnek özelliklerinin yanı sıra su ve lekelere karşı dirençli olan seçeneklere sahiptir. Ayrıca hayvan dostu olmaları sebebiyle çevreye olan duyarlılığının da küçük bir göstergesidir. Ancak her ürün gibi bunların da bir ömrü vardır. Eğer doğru ve düzenli olarak bakımı yapılmazsa, bu ömrün kısalması kaçınılmazdır. Bir yandan malzemesinin zarar görmesini engellemek bir yandan da ömrünü uzatmak için yapabileceğin suni deri ceket temizliği adımlarını aşağıda bulabilirsin:

  • Hazırlık: Öncelikle, ceketini hazırlaman gerekiyor. Bütün fermuarları, düğmeleri veya kemerleri açıp ceketi ters çevir ve tüm ceplerini boşalt.
  • Toz alma: Temizliğe hazırlamak için nemli bir bez ile ceketinin tozunu al. Bunu yaparken fazla bastırmaktan yüzeyi çizmemek için fazla bastırmaktan kaçın.
  • Leke çıkarma: Eğer ceketin üzerindeki lekeleri çıkarmak istiyorsan öncelikle ne tür bir leke olduğunu belirlemelisin. Genellikle sabunlu su veya sıcak su, su bazlı lekeleri çıkarmak için yeterlidir. Ancak yağ bazlı veya zorlu lekeler için özel bir leke çıkarıcı kullanman gerekebilir.
  • Sabunlu su: Sabunlu su kullanarak suni deri ceketini kolayca temizleyebilirsin. Biraz sabunlu suyu bir kaba koyup bir bez yardımıyla ceketini silebilirsin. Yüzeye çok fazla bastırmadan, hafifçe ovman yeterli.
  • Durulama: Sabunlu suyla ceketini temizledikten sonra bir başka bez kullanarak ceketini durulayabilirsin. Durulamak için sadece su kullanıp ceketini çok nemli bırakmamaya özen göstermelisin.
  • Kurutma: Ceketini kurutmak için bir askıya asabilir veya düz bir yüzeye serebilirsin. Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamalısın.
  • Yağlama: Suni deri ceketinin uzun süre dayanması için zaman zaman yağlaman gerekir. Bu ceketine nemlilik ve koruma sağlar. Ceketini nemlendirmek için malzemesine uygun bir yağlama ürünü kullanabilirsin.

Ek olarak suni deri ceket temizliği yaparken, temizleyicilerin ceketinin yapısına uygun olduğundan emin olmalısın. Aksi takdirde ceketi temizlemeye çalışırken ömrünü kısaltabilir ya da kısa sürede kullanılamaz hale getirebilirsin.

Hakiki Deri Ceket Temizliği

Hayvan derisinden yapıldığını bildiğimiz hakiki deri ceketler, sunilere kıyasla daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Sıcak – soğuk tüm hava koşullarında kullanılabilen ürünler aynı zamanda teri emen özellikleriyle sağlıklı bir kullanım da sağlar. Suya dayanıklı olabilen özel tasarımları bulunur. Suni deriye kıyasla eskidikçe güzelleşen bir yüzeye sahiplerdir. Ancak bunu sağlamak için düzenli ve doğru şekilde bakımının yapılması gerekir. Aşağıda hakiki deri ceket temizliğinin püf noktalarını ve adımlarını bulabilirsin:

  • Hazırlık: İç – dış ceplerini boşalttığın ceketini ters çevirip temizliğe hazırla.
  • Toz alma: Hafifçe nemlendirdiğin temiz bir bez ile ceketin tozunu al. Bu sırada ceketini çizmemek için bezi fazla bastırmamaya özen göstermelisin.
  • Deri temizleyici: Hakiki deri ceketler için, deri temizleyici kullanılabilir. Bu ürünler, ceketteki zorlu lekeleri ve kirleri çıkarmak için özel olarak üretilmiştir. Ceketine uygun bir temizleyici edinip ürünün talimatlarına uyarak ceketini kolayca temizleyebilirsin.
  • Leke çıkarma: Bazı lekeler özel leke çıkarıcı kullanarak çıkartılabilir. Örneğin, yağ lekeleri için pudra kullanabilirsin. Bir miktar pudrayı lekenin üzerine döküp bir gece boyunca beklet. Daha sonra fırça ve süpürgeyle temizle.
  • Sabunlu su: Sabunlu su, hakiki deri ceketlerin temizliği için kullanılan yaygın bir yöntemdir. Sabunlu suya batırılmış bir bez yardımıyla ceketini silebilirsin. Ceketin yüzeyini hafifçe ovabilirsin ancak deriye zarar vermemek için çok fazla bastırmamalısın.
  • Durulama: Ceket sabunlu suyla temizlendikten sonra durulanması gerekir. Bu işlemi ceketinde sabun kalıntıları kalmaması için yapmalısın. Durulama işlemi için bir bezi temiz bir suya batırıp ceketini hafifçe silerek yapabilirsin.
  • Kurutma: Temizleme işlemini bitirdikten sonra ceketini doğrudan güneş ışığı almayan bir yere asarak kurutabilirsin.

Deri Ceket Yıkanır mı?

Kıyafetlerimizi temizlemek için uyguladığımız en pratik yöntem yıkamak… Ancak maalesef deri ceketlerde bu pek mümkün değil. Çünkü hem hakiki hem de suni deri ceketler yıkama durumunda birçok riskle karşı karşıya kalıyor. Örneğin deri suya maruz kaldığında büzülebilir, rengi solabilir, kuruyabilir veya üzerinde çatlaklar oluşabilir. Genel olarak su sıcaklığı ne olursa olsun yıkama sırasında deformasyon riski taşır. Bu nedenle deri ceket temizliği, yukarıda da paylaştığımız gibi özel bakım yöntemleri ile yapılmalıdır. Temizlik sırasında kullanacağın deri temizleyiciler, nemlendiriciler ve koruyucu spreyler ceketin yüzeyindeki kirleri ve lekeleri çıkarma konusunda yeterince yardımcı olacaktır.

Bir diğer seçenek ise hakiki deri ceketleri profesyonel bir temizleyiciye götürmektir. Profesyonel temizleyiciler, ceketin derisine uygun ürün ve ekipmanlar kullanarak ceketi temizler. Bu yöntemi tercih ederek ceketinin ömrünü uzatabilir ve orijinal görünümünü koruyabilirsin.

İlgini Çekebilir:

Yoga Taytı Nasıl Olmalı?

Beyaz Ayakkabı Temizleme İpuçları

Spor Dünyasında Çığır Açan Nike Teknolojileri

Yüz Şekline Göre Gözlük Nasıl Seçilir?

Spor Sütyeni Nasıl Olmalı?

Paylaş
Reaksiyon Bırak
Çok Hoş1
Eğlenceli1
Şaşırtıcı2
Sıkıcı0
Beğenmedim0
Önceki Yazı Kalıpları Tanıyalım: Regular Fit Ne Demek?
Sonraki Yazı 2023 Moda Trendlerini Bahar Kombinlerine Yansıt!
Fashfed BlogFashfed Blog
Bizi Takip Et

© 2022 FashFed - Eren Perakende

Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?